Novinky - Blog

pátek, 27 leden 2023 12:18

Byli na zimní olympiádě – v týmu organizátorů i na ledové ploše

Napsal(a)

Ve dnech 23.–26. ledna 2023 se v Královéhradeckém kraji uskutečnila Zimní olympiáda dětí a mládeže. V rámci této významné sportovní události byla Trutnovu svěřeno uspořádání části hokejového turnaje.

Naše škola byla organizátory požádána podílet se na zajištění průběhu turnaje na trutnovském zimním stadionu. Přihlásilo se 11 žáků, kteří byli k dispozici týmům, aby našly tu svoji kabinu a nasměrovali je všude tam, kde to pro sportovce i jejich doprovod bylo potřeba. Určitě to pro ně byla zajímavá zkušenost, protože mohli zde potkat významné představitele nejen z oblasti hokeje, protože tato akce byla nejen významná sportovní, ale i společenská.

Mezi těmi z trutnovské Průmky, kteří se zúčastnili dění na olympiádě přímo na ledové ploše, byl maturant Mikuláš Pluháček, který oblékl pruhovaný dres a nastupoval jako čárový rozhodčí. Miki se věnuje hokeji jako aktivní hráč, má zkušenosti ze zámořského mládežnického hokeje a nedávno získal také licenci rozhodčího. Na tomto olympijském turnaji se stal součástí týmu, ve kterém byli extraligoví rozhodčími, a tato zkušenost mu může nastartovat zajímavou kariéru po úspěšné maturitě. O svém účinkování v pozici rozhodčího Mikuláš řekl: „Na turnaji jsem pískal s několika zkušenými rozhodčími z našich nejvyšších soutěží. Díky kolegům jsem nasbíral spoustu nových zkušeností.“

Všem našim žákům, kteří přispěli k hladkému průběhu hokejového turnaje na Zimní olympiádě dětí a mládeže na trutnovském zimním stadionu, patří poděkování za reprezentaci školy členům týmu pořadatelů ve složení Jakub Dvořák, Martin Šťáva, Martin Kamitz, Jan Petružálek, Jan Kleistner, Jakub Kosinka, Filip Lohynský, Aleš Obr, Ingrid Oswaldová, Dominik Vávra a Filip Turek, a také Mikuláši Pluháčkovi, který dohlížel na dodržování pravidel ledního hokeje v dresu rozhodčího.

Sportu zdar!