Vytisknout tuto stránku
úterý, 21 prosinec 2021 12:19

Postoupili jsme do krajského kola ve florbale 2021/2022

V pátek 17. 12. 2021 jsme ve Dvoře Králové nad Labem v okresním kole florbalového Subterra cupu (dříve Florbal KB Challenge) pro střední školy vybojovali postup do krajského kola pro školní rok 2021/2022.

Díky tomu, že v organizaci turnaje došlo ke změnám, si mohli opět zahrát i hráči, kteří v roce 2019 postoupili do národního, později kvůli Covidu neuskutečněného finále. Zkušené matadory doplnili noví, šikovní hráči z 1. a 2. ročníků.

Nový tým se na turnaji předvedl v nejlepším světle i podle soupeřů jsme předváděli nejlepší hru. Jedinou slabinou, která nás trápí už nejméně posledních šest let, je proměňování šancí.

První zápas se Svatoňovicemi začal jak jinak než infarktově. Obvyklý tlak, neproměněné šance a najednou 0:1. Naštěstí jsme dál předváděli svou téměř dokonalou hru a v zápase zvítězili 5:1. Více branek už za celý turnaj žádný tým nedosáhl.

Střelci: F. Čáp (1), M. Hnízdil (1), M. Novák (1), F. Turek (2).

Druhý zápas s trutnovským gymnáziem byl téměř jednostranným dobýváním soupeřovy branky. Ojedinělé protiútoky kromě jednoho vychytal gólman Petružálek.

Soupeř ale předvedl v brance skvělý výkon, a tak pro nás výsledek 1:1 byl spíše zklamáním. Střelcem naší jediné branky byl F. Srna.

Rozhodující tak měl být zápas s domácí Dvorem Králové. Zápas skoro celý odehrála naše první pětka a z toho, co předváděla, se dvorským nespíš ještě teď točí hlavy. Téměř celý zápas jsme soupeře drželi na jeho polovině a přes opětovný problém s proměňováním množství šancí dvakrát skóroval kapitán týmu F. Čáp. Jako již tradičně ojedinělý protiútok a snížení na 2:1. Sebejistota našich hráčů a podcenění soupeře, to vše znamenalo těsně před koncem ztrátu míče za naší brankou a nečekané vyrovnání.

I tato remíza nám však dávala jistotu postupu. Přestože noví hráči neměli příliš prostoru se ukázat, za dobu strávenou na hřišti předvedli, že i v budoucnu budeme mít kvalitní tým. Nezbývá než těšit se na krajské kolo, kde při předvedené hře a potřebném štěstí můžeme zopakovat postup do národního finále.

Související položky (podle značky)