úterý, 21 prosinec 2021 08:20

Postup do krajského kola futsalové ligy se nám nedaří

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

Ve čtvrtek 9. prosince 2021 jsme se v Předměřicích zúčastnili 2. kola futsalové ligy středních škol pro školní rok 2021/2022, ale bohužel se nám nepodařilo s mladým týmem vybojovat postup do dalšího kola a krajského finále.

Protože se 1. kolo z organizačních důvodů neuskutečnilo, postoupili jsme do druhého kola po kontumaci. Z úspěšného týmu předchozích let nám zbyl jediný hráč a někteří kluci se před turnajem ani neznali, takže o sehranosti nemohlo být řeči. To se samozřejmě projevilo i na hře. Jednotlivé výkony byly kvalitní, ale jako tým jsme se hledali. Naši mladí hráči převážně z 1. a 2. ročníků působili proti hráčům Nového Bydžova jako dorostenci proti chlapům. Přesto odehráli vyrovnaný zápas, kterému chyběla jen lepší koncovka. Výsledek 0:3 proti celku, který v prvním zápase převálcoval Hradec 7:2, nebyl vůbec špatný. Druhý zápas s Hradeckou Vocelovkou už byl vyrovnaný, přestože jsme dotahovali, drželi jsme remízu 2:2, která by nám stačila na postup. Projevila se ale nezkušenost mladého týmu a při snaze a tlaku na hradecké jsme z brejku dostali gól a tím se doslova sesypali. Konečný výsledek 2:5 vůbec neodpovídá tomu, že jsme kvalitně odehráli celý zápas.

Pozitivní je, že tento tým má rozhodně perspektivu do dalších let. Také objev nového gólmana Březiny, který ukázal spoustu skvělých zákroků, je zárukou budoucích úspěchů.

Děkuji všem hráčům za pěkné individuální výkony a můžeme se těšit, pokud Covid dovolí, na další turnaje.